Vad beror åderbråck på, kan man göra något för att förebygga åderbråck, och hur kan man behandla det? Här finner du all information du behöver.

Vad är åderbråck?

Åderbråck är vanligt förekommande i främst den västliga delen av världens befolkning. Man räknar med att 30% har någon form av åderbråck eller kärlbristningar på benen.

Läs vidare

Varför får man åderbråck?

Varför du har åderbråck kan bero på en mängd olika faktorer. Här kan du läsa mer om varför man får åderbråck.

Läs vidare

Så går en behandling av åderbråck till

På Åderbråckakademin använder vi oss av flera olika kvalitetssäkrade metoder för att behandla åderbråck. Vi erbjuder dig förstklassig vård och stöd hela vägen från konsultation till operation och återbesök.

Läs mer

Så undersöker man åderbråck och orsaken till åderbråck

Vi använder flera olika undersökningsmetoder för att kartlägga och på bästa sätt kunna behandla dina åderbråck. Från ultraljudsundersökningar till Kärl Dopplerundersökning och blodtrycksmätningar.

Läs mer

Före- & efterbilder

Här kan du se våra före- och efterbilder för behandling av åderbråck och ådernät. Behandlingarna är ett resultat av förstklassig kirurgi i kombination med patientens önskemål och förutsättningar.

Före- & efterbilder

Priser & garantier

Kostnaden för behandling av dina åderbråck varierar beroende på omfattning av ingreppet. Uppgifter om pris får du i samband med ditt läkarbesök. Åderbråckakademin erbjuder en 1-årig behandlingsgaranti.

Se våra priser

Åderbråck & resande

Under längre resor – så som flygresor – ökar risken för blodpropp, framför allt för de med obehandlade åderbråck. Att sitta inklämd i en ganska statisk och orörlig ställning reducerar blodets återflöde till hjärtat, och risken för att utveckla blodpropp blir därför större.

Åderbråck & resande

Åderbråck & träning

Det är förstås bra att träna om man har åderbråck, men viss typ av träning är bättre och mer hälsofrämjande för dig som har eller har haft åderbråck.

Åderbråck & träning

Åderbråck & graviditet

Under graviditeten påverkas både kroppens blodvolym och blodflöde. Detta kan i vissa fall öka risken för att utveckla åderbråck under tiden man är gravid.

Åderbråck & graviditet

Ådror på händer

Händer åldras snabbare än någon annan del av kroppen och ådror på handrygg och underarmar tenderar att bli mycket framträdande och prominenta.

Läs mer

Åderbråck i bäckenet och yttre genitalia

Åderbråck med ursprung i bäckenet belägna runt äggstockar och livmoder kan ge upphov till smärta av mer kronisk karaktär i bäckenet och bäckenbotten.

Läs mer

Gratis screeningtest

Vi har tagit fram ett screeningtest där du själv smidigt svarar på ett antal frågor, för att underlätta en bedömning. Är det åderbråck som är upphov till dina besvär, eller är det exempelvis andra besvär med venerna i benen?

Gör testet

Har du en fråga till våra kirurger?

Skulle du inte hitta din fråga under FAQ så svarar gärna någon av våra kirurger på din specifika fråga.


    Välj klinik

    I vilken stad
    vill du boka tid?

    Stockholm Malmö Linköping Logo