Kärlkirurgi

På Åderbråckakademin utför vi skonsamma, moderna och säkra kärlkirurgiska behandlingar mot kärlbristningar och åderbråck på benen. Orsaken till att åderbråck uppstår är att funktionen i en eller flera klaffar i kroppens vener inte sluter tätt. Detta leder till att blodet delvis flödar i fel riktning och ger ökat tryck i venerna i benet. Åderbråck kan vara besvärande på flera sätt och många av våra patienter upplever att åderbråck försämrar livskvaliteten. Våra behandlingar och vår kompetens inom kärlkirurgi återställer cirkulationen i benet och ger ett långvarigt resultat och förbättrad livskvalitet.

Operationstid

30 - 90 minuter

Operation

Lokal bedövning, lugnande vid behov

Tid på kliniken

ca 2 timmar

Priser

Behandling Pris
Konsultation/nybesök Kärlkirurg 500 kr
Konsultation Kärlkramp 1500 kr
Kärlbristningar från 1500 kr – 10 000 kr
Laserbehandling Åderbråck (1 ben) från 20 000 kr – 30 000 kr
Limbehandling Åderbråck (1 ben) från 25 000 kr – 35 000 kr
Radiofrekvensbehandling Åderbråck (1 ben) från 20 000 kr – 30 000 kr
Borttagande av ytliga Åderbråck med virknål från 10 000 kr
Skumbehandling Åderbråck (1 ben) från 7000 kr
Steambehandling Åderbråck (1 ben) från 20 000 kr – 30 000 kr
Operation ådror på händer från 10 000 kr – 20 000 kr
Operation ådror på fötter från 10 000 kr – 20 000 kr
Behandling ådror dekolletage från 5 000 kr

Modern kärlkirurgi mot åderbråck

På våra kliniker arbetar specialistkirurger med lång erfarenhet och spetskompetens inom kärlkirurgi för ben. Åderbråckakademins kliniker är moderna och erbjuder ständigt uppdaterade behandlingar inom kärlkirurgi. Vi använder oss av skonsamma och effektiva tekniker för att behandla kärlbristningar och åderbråck på benen.

Vi är medlemmar i Svensk Kirurgisk Förening och Svensk Kärlkirurgisk förening.

Rätt behandling för just dig

På våra kliniker hittar vi den mest effektiva behandlingsmetoden efter dina förutsättningar. Vi erbjuder flera olika typer av behandlingar, som laserbehandling och limbehandling, som är skonsamma samtidigt som de ger ett mycket bra resultat.

På Åderbråckakademin blir du alltid rekommenderad den behandlingsform som passar just dig, och får du optimal behandling för dina besvär.

Kärlkirurgi

Vad är kärlkirurgi?

Kärlkirurgi är en medicinsk specialitet som fokuserar på behandling av sjukdomar i blodkärlen. Det inkluderar både arterier och vener, som transporterar blod runt i kroppen.

Kan man behandla åderbråck med kärlkirurgi?

Ja, åderbråck kan behandlas skonsamt med ett kärlkirurgi-ingrepp. Åderbråck är en vanlig sjukdom där venerna i benen blir förstorade och kan orsaka smärta, svullnad och klåda. Obehandlade åderbråck kan det leda till allvarligare hälsoproblem i benen ned svullen, inflammerad hud eller kroniska besvär som följd.

Det finns en rad olika metoder för att behandla åderbråck. Idag utförs dessa operationer med laser, radiofrekvens eller lim i lokalbedövning från insidan av kärlet.

Välj klinik

I vilken stad
vill du boka tid?

Stockholm Malmö Linköping Logo