Om oss

Åderbråckakademin är en ledande kärlkirurgisk och plastikkirurgisk klinik i Skandinavien. Vårt koncept är unikt och vi erbjuder ett brett spektrum av behandlingar. Klinikens läkare har svensk läkarlegitimation och specialistbevis inom respektive ämnesområde. Samtliga läkare har mångårig erfarenhet som överläkare på Universitetssjukhus i Sverige och Skandinavien.

Vi ger dig bästa möjliga resultat vid din
behandlingen på vår klinik

Vi vill vara det självklara valet för kärlkirurgisk och plastikkirurgisk utredning, rådgivning och behandling. Här hos oss blir varje kund och patient sedd, respekterad, välinformerad och trygg. Vi vill utifrån patientens önskemål och förutsättningar ge en behandling som uppfyller högsta standard både nationellt- och internationellt. 99% av våra behandlade patienter rekommenderar oss till andra i behov av åderbråcksbehandling. Till oss är du alltid välkommen!

Naturligt resultat, kvalitet och säkerhet

För att uppnå en optimal behandling krävs en grundlig klinisk bedömning. Teknisk kirurgisk färdighet är helt avgörande för behandlingsresultatet och uppnås genom årslång träning och erfarenhet.

Med ett brett spektrum av skonsamma och moderna behandlingstekniker kan vi individualisera och skräddarsy behandlingen så att den passar just dig och dina specifika behov. Detta är unikt och skiljer oss från andra kliniker.

Vi lägger stor vikt vid att hålla oss uppdaterade inom den senaste forskningen, och deltar därför varje år på nationella- och internationella möten och kongresser. Vårt mål är att ge våra kunder och patienter den bästa tänkbara behandlingen i en förtrolig, vänlig och professionell miljö.

Vi på Åderbråckakademin är medlemmar i Svensk Kirurgisk Förening och i Svensk Kärlkirurgisk förening och har omfattande klinikförsäkring via Folksam

Dr. Carl Henrik Schelp

Klinikchef, Överläkare och specialist i Kärlkirurgi och Allmänkirurgi

Dr Carl Henrik Schelp är dubbelspecialist i kärl- och allmänkirurgi. Han har bred kärlkirurgisk erfarenhet, och har tidigare bland annat arbetat som överläkare på Universitetssjukhuset i Bergen (Norge) fram till 2014.

Specialist med lång erfarenhet

  • Sedan 2005 har Dr Schelp arbetat med mini-invasiv behandling av åderbråck och sedan 2014 heltid med åderbråckskirurgi.
  • Åren 2010-2012 var han ansvarig kärlkirurg på Aleris sjukhus i Bergen (Norge).
  • Under perioden 2012-2018 var Dr Schelp ansvarig kärlkirurg på Volvat (Capio) i Oslo och Bergen (Norge).
  • Sedan 2014 driver han kärlkirurgisk mottagning i Malmö, Linköping och Oslo.
  • Totalt har Dr Schelp under sin yrkesverksamma tid behandlat närmare 6000 patienter.

Carl Henrik Schelp deltar kontinuerligt på nationella- och internationella möten och kongresser, samt är inbjuden föredragshållare och instruktör på flera europeiska kurser. Han tar även kontinuerligt del av utbildningar hos de ledande inom respektive områden.

Professor Torbjörn Jonung

Överläkare, Professor e.m, Specialist i Kärlkirurgi och Allmänkirurgi

Medlemskap:
Svensk kirurgisk förening, Norsk kirurgisk förening, Svensk kärlkirurgisk förening, Norsk kärlkirurgisk förening, Skandinavisk veneforum, European Soceity of Vascular surgery (ESVS).

Dr. Hans Vintertun

Överläkare, medicine doktor och specialist i Plastikkirurg

Hans Vintertun är överläkare i plastikkirurgi och medicine doktor. Han är utbildad vid Karolinska Institutet i Stockholm där han också erhöll sin medicinska doktorsgrad. Hans arbetade med allmänkirurgi i Skövde innan han fullbordade sin specialistutbildning till plastikkirurg vid Universitetssjukhuset i Linköping. Under denna tid arbetade han även som senior forskare och har producerat ett antal vetenskapliga artiklar samt varit bihandledare till flera doktorander.

Hans har också arbetat ett antal år i Norge vid Haukelands sjukhus där han var ansvarig för den rekonstruktiva mikrokirurgin. Sedan 2012 är Hans åter i Sverige och har arbetat som överläkare på Hand-och Plastikkirurgiska kliniken, Linköpings Universitetssjukhus. Hans har en mycket bred erfarenhet inom det plastikkirurgiska fältet och har inom det offentliga arbetat i huvudsak med ansiktsrekonstruktiv kirurgi och mikrokirurgi. Inom den estetiska plastikkirurgin har han en mångårig erfarenhet både från Sverige och Norge och har ett specialintresse för bröst- och ansiktskirurgi.

Mira Olsson

Klinikassistent, Hudterapeut

Eva Olsson

Biomedicinsk analytiker (BMA)

Trude Vintertun

Specialistsjuksköterska

Välj klinik

I vilken stad
vill du boka tid?

Stockholm Malmö Linköping Logo