Åderbråckakademin Sverige är en ledande kärlkirurgisk specialistklinik i Skandinavien. Vårt koncept är unikt och vi erbjuder ett brett spektrum av moderna behandlingar mot åderbråck. Vi finns i Malmö, Linköping och Stockholm.

Vi ger dig bästa möjliga resultat i behandlingen av dina åderbråck

Vi vill vara det självklara valet för kärlkirurgisk utredning, rådgivning och behandling av åderbråck och ådernät. Här hos oss blir varje kund och patient sedd, respekterad, välinformerad och trygg. Vi vill utifrån patientens önskemål och förutsättningar ge en behandling som uppfyller högsta standard både nationellt- och internationellt. Hit är du alltid välkommen!

Naturligt resultat, kvalitet och säkerhet

För att uppnå en optimal behandling av åderbråck krävs en grundlig klinisk bedömning av cirkulationen i benen. En ultraljudsundersökning av dina åderbråck utgör kärnan i denna bedömning. Teknisk kirurgisk färdighet är helt avgörande för behandlingsresultatet och uppnås genom årslång träning och erfarenhet.

Med ett brett spektrum av skonsamma och moderna behandlingstekniker kan vi individualisera och skräddarsy åderbråcksbehandlingen så att den passar just dig och dina specifika behov. Detta är unikt och skiljer oss från andra kliniker.

Vi lägger stor vikt vid att hålla oss uppdaterade i den senaste forskningen inom åderbråck och kärlkirurgi, därför deltar vi varje år på nationella- och internationella möten och kongresser. Vårt mål är att ge våra kunder och patienter den bästa tänkbara åderbråcksbehandlingen i en förtrolig, vänlig och professionell miljö.

Vi på Åderbråckakademin är medlemmar i Svensk Kirurgisk Förening och i Svensk Kärlkirurgisk förening och har omfattande klinikförsäkring via Folksam.

Våra medarbetare

Dr. Carl Henrik Schelp

Dr Carl Henrik Schelp är dubbelspecialist i kärl- och allmänkirurgi. Han har bred kärlkirurgisk erfarenhet, och har tidigare bland annat arbetat som överläkare på Universitetssjukhuset i Bergen (Norge) fram till 2014.

Specialist med lång erfarenhet

 • Sedan 2005 har Dr Schelp arbetat med mini-invasiv behandling av åderbråck och sedan 2014 heltid med åderbråckskirurgi.
 • Åren 2010-2012 var han ansvarig kärlkirurg på Aleris sjukhus i Bergen (Norge).
 • Under perioden 2012-2018 var Dr Schelp ansvarig kärlkirurg på Volvat (Capio) i Oslo och Bergen (Norge).
 • Sedan 2014 driver han kärlkirurgisk mottagning i Malmö, Linköping och Oslo.
 • Totalt har Dr Schelp under sin yrkesverksamma tid behandlat närmare 6000 patienter.

Carl Henrik Schelp deltar kontinuerligt på nationella- och internationella möten och kongresser, samt är inbjuden föredragshållare och instruktör på flera europeiska kurser. Han tar även kontinuerligt del av utbildningar hos de ledande inom respektive områden.

Professor Torbjörn Jonung

Överläkare, Professor i kärlkirurgi. Leg. läkare, specialistläkare i kärlkirurgi- och allmänkirurgi.

Medlemskap:
Svensk kirurgisk förening, Norsk kirurgisk förening, Svensk kärlkirurgisk förening, Norsk kärlkirurgisk förening, Skandinavisk veneforum, European Soceity of Vascular surgery (ESVS).

Trude Vintertun

Specialistsjuksköterska

Mira Olsson

Klinikassistent, Hudterapeut

Har du en fråga till våra kirurger?

Skulle du inte hitta din fråga under FAQ så svarar gärna någon av våra kirurger på din specifika fråga.


  Välj klinik

  I vilken stad
  vill du boka tid?

  Stockholm Malmö Linköping Logo