Radiofrekvensbehandling

En välbeprövad och effektiv behandling av åderbråck.

radiofrekvensbehandling aderbrack

Behandling av åderbråck med radiofrekvens

Rf-behandling, eller radiofrekvensbehandling är en teknik för behandling av åderbråck där man genom att hetta upp åderbråcket invändigt till ca 120 grader i 20 sekunder, effektivt kan försluta detta och få det att försvinna. Metoden är välbeprövad och är en av de mest använda teknikerna på sjukhus runt om i Europa och Sverige.

Hur går en Rf-behandling av åderbråck till?

Under en Radiofrekvensbehandling förs en mycket tunn kateter in i åderbråckens sjuka ven. Katetern utger sedan värme till åderbråckets venväggar, via radiofrekvens. När värmen absorberas av venerna, krymper dessa ihop och sluter sig. Kroppen kommer sedan att automatiskt leda blodet till friska vener, och återskapandet av en normal blodcirkulation kommer på så vis att avlasta de ytliga venerna.

Efter en radiofrekvensbehandling av åderbråck

Efter en utförd rf-behandling av dina åderbråck, kan huden kännas lite röd och svullen, men detta försvinner redan inom ett par dagar. Det är viktigt att använda stödstrumpor i två veckor efter utförd radiofrekvensbehandling, då det minskar svullnaden och man också uppnår det absolut bästa resultatet även på lång sikt. Du kan gå hem samma dag som du behandlats, och behöver i regel inte vara sjukskriven.

YouTube video

Välj klinik

I vilken stad
vill du boka tid?

Stockholm Malmö Linköping Logo