Skumbehandling

Skumbehandling & Sklerosering

skumbehandling aderbrack

Skumbehandling av åderbråck

Vid en skuminjektion som behandling av åderbråck, används mikroskum-injektioner. Mikroskum är precis som det biologiska limmet en välrenommerad behandlingsteknik, där behandlingen utförs smärtfritt och utan behov av bedövning. Att ta bort åderbråck med mikroskum är en metod som med fördel används vid estetisk behandling av ytliga venformationer, men även vid behandling av invändiga åderbråck.

Läkemedlet i injektionsbehandlingen innehåller etanol, som vid kontakt med åderbråcket/kärlbristningen får denna att klistra ihop sig, och efter några veckor till månader försvinner åderbråcket/kärlbristningen helt och hållet. Injektionsbehandling av större åderbråck kan behöva upprepas för att bibehålla ett optimalt resultat.

Skumbehandlingen mot åderbråck är helt smärtfri. Kliniken använder speciella ljuskällor för att kartlägga och planlägga injektionerna. Efter skumbehandlingen är det viktigt att använda stödstrumpor i 1 vecka, samt undvika bastubad och direkt solexponering de första 4 veckorna.

Välj klinik

I vilken stad
vill du boka tid?

Stockholm Malmö Linköping Logo