Rolf som är 73 år gammal delar med sig av sina erfarenhet med åderbråck och bensår som länge förblev obehandlat tills han besökte vår kärlmottagning i Malmö.

“Åderbråcken har jag haft så länge jag kan minnas. Min vårdcentral har sett på dem men inte velat skicka någon remiss till sjukhuset. Jag tänkte att då är det väl inte så farligt detta här med åderbråck. Med åren så blev min hud på insidan av underbenet tilltagande brunaktigt missfärgad och hård. Jag hade flera episoder med inflammationer kommer jag ihåg. Jag fick ett sår som var smärtfullt och som inte ville läka.“

Efter att ha läst en spännande tidningsartikel om åderbråck, där en journalist intervjuat en kärlkirurg på Åderbråckakademin Sverige, fick Rolf ny energi att ta tag i sina åderbråck.

“Jag var imponerad från början till slutet. Utan remiss fick jag tid hos kärlkirurg redan samma vecka. Förtroendeingivande och kompetent doktor, måste jag säga. Ett ultraljud visade samband mellan klaffläckage, åderbråck och mitt bensår.“

Behandlingen lyckades bra. Efter behandlingen började Rolfs bensår att läka, smärtorna i benet avtog och livsgnistan var tillbaka. Rolf lever idag utan åderbråck. Han rekommenderar varmt den moderna och skonsama behandlingen han genomgick på vår klinik i Malmö.

Se fler patientberättelser

Fler patientberättelser

Har du en fråga till våra kirurger?

Skulle du inte hitta din fråga under FAQ så svarar gärna någon av våra kirurger på din specifika fråga.


    Välj klinik

    I vilken stad
    vill du boka tid?

    Stockholm Malmö Linköping Båstad Helsingborg Logo