Framträdande ådror på händer och handrygg

Händer åldras snabbare än någon annan del av kroppen och ådror på handrygg och underarmar tenderar att bli mycket framträdande och prominenta.

hander startsida

Därför får man synligare ådror med åldern

Orsaken till att man har framträdande ådror på handrygg och underarmar, är dels förlust av elasticitet i hud och venväggarna, samt dels på grund av förlust av underhudsfett och kollagen i kombination med minskad vätskemängd i vävnaden. Dessa framträdande ådror på händerna kan upplevas som ett tecken på för tidigt åldrande och utgöra ett estetiskt problem.

Behandling av ådror på händerna utförs som en kombination av mikrosklerosering och mikroflebektomier, i några fall också i kombination med laserkirurgi.

Behandlingen upplevs som mycket skonsam och utförs i ren lokalbedövning som dagkirurgi. I några fall kan det finnas behov av flera behandlingar för att uppnå ett optimalt estetiskt resultat. Efter behandlingen skall man använda kompressionshandskar under 1 veckas tid för att få det absolut bästa resultatet och mindre framträdande ådror på handryggen. Lokal svullnad och ömhet förekommer den första veckan men försvinner oftast redan inom den första veckan efter ingreppet

Ådror på händer och handrygg

Ådror på händer och handrygg

Ådror på händer och handrygg

Ådror på händer och handrygg

Välj klinik

I vilken stad
vill du boka tid?

Stockholm Malmö Linköping Logo