Virknålsteknik kombineras ofta med de ”kateterbaserade”- teknikerna under samma behandling. Åderbråck i alla storlekar kan tas bort genom denna teknik.

Mikrosnittsbehandling av åderbråck – Virknålsteknik

Att behandla åderbråck med den s.k virknålstekniken är en väl beprövad metod som ger ett estetiskt överlägset resultat. Virknålstekniken eller mikrosnittsbehandling är ideal för att avlägsna mellanstora och ytliga åderbråck. Ofta används mikrosnittsbehandling i kombination med annan teknik för att kunna avlägsna alla typer och storlekar på åderbråck.

Att behandla de ytliga åderbråcken med virknål (mikroflebektomier) ger ett överlägset estetiskt resultat. Med hjälp av mikroinstrument kan man genom små stickhål i huden, dela och ta ut de mest framträdande åderbråcken. Då öppningen i huden oftast är under 2 mm, blir det inga ärr i huden, och såren behöver inte förslutas med stygn.

Efter en mikrosnittsbehandling

Eftersom stickhålen i huden är så minimala kan man oftast utföra behandlingen med enbart lokalbedövning. Ärren blir minimala och syns ofta knappt alls, och man kan utan problem gå tillbaka till jobbet dagen därpå.

Se fler åderbråcksbehandlingar

Här kan du läsa mer om alla våra behandlingar mot åderbråck.

Åderbråcksbehandlingar

Har du en fråga till våra kirurger?

Skulle du inte hitta din fråga under FAQ så svarar gärna någon av våra kirurger på din specifika fråga.


    Välj klinik

    I vilken stad
    vill du boka tid?

    Stockholm Malmö Linköping Logo