Skumbehandling & Sklerosering

Skumbehandling av åderbråck

Vid en skuminjektion som behandling av åderbråck, används mikroskum-injektioner. Mikroskum är precis som det biologiska limmet en välrenommerad behandlingsteknik, där behandlingen utförs smärtfritt och utan behov av bedövning. Att ta bort åderbråck med mikroskum är en metod som med fördel används vid estetisk behandling av ytliga venformationer, men även vid behandling av invändiga åderbråck.

Läkemedlet i injektionsbehandlingen innehåller etanol, som vid kontakt med åderbråcket/kärlbristningen får denna att klistra ihop sig, och efter några veckor till månader försvinner åderbråcket/kärlbristningen helt och hållet. Injektionsbehandling av större åderbråck kan behöva upprepas för att bibehålla ett optimalt resultat.

Skumbehandling av åderbråck

Skumbehandlingen mot åderbråck är helt smärtfri. Kliniken använder speciella ljuskällor för att kartlägga och planlägga injektionerna. Efter skumbehandlingen är det viktigt att använda stödstrumpor i 1 vecka, samt undvika bastubad och direkt solexponering de första 4 veckorna.

Skumbehandling av åderbråck

Se fler åderbråcksbehandlingar

Här kan du läsa mer om alla våra behandlingar mot åderbråck.

Åderbråcksbehandlingar

Har du en fråga till våra kirurger?

Skulle du inte hitta din fråga under FAQ så svarar gärna någon av våra kirurger på din specifika fråga.


    Välj klinik

    I vilken stad
    vill du boka tid?

    Stockholm Malmö Linköping Logo